Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepssaus

Sennepssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 1 dl grov sennep
  • 3 dl kremfløte
  • 80 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 31 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god sennepssaus med sting og mange bruksområder. Nydelig til kylling eller kalkun, men også til stekt fisk eller på en buffet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 1 dl grov sennep
  • 3 dl kremfløte
  • 80 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 31 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Ha vineddik og sukker i en liten kjele og kok det på sterk varme til det tykner. Rør hele tiden og pass på at det ikke blir brent.
  2. Tilsett fløte, sennep og kraft. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke 3-4 minutter.
  3. Del smøret i små terninger og visp det inn i sausen. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den sprekke. Hold sausen varm til servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 08:04:55