Hopp til hovedinnhold
matprat logo

SPIS NORSK MAT

SMAK PÅ HØSTEN

Spiser du i sesong er det alltid noe å glede seg til. Her har vi plukket ut våre favoritter med norske råvarer fra sesongen vi er i, som gjør det lettere for deg å nyte råvarene når de er på sitt beste.

Høsten bugner av næringsrike råvarer, og la oss ikke glemme: det smaker fanstastisk godt, da!

Høst er tiden for...

kortreist mat, og de gode norske råvarene! Korn høstes, lammet kommer ned fra fjellet, grønnsaker trekkes opp fra jorda, epler og plommer plukkes fra trærne og vi koser oss inne med varme retter i høstkulda.

ER DU PÅ TEAM BOEUF BOURGUIGNON ELLER TEAM LAPSKAUS?

KJØTTKAKER MED KÅLSTUING

Norsk kål er en favoritt til kjøttkakene. Og tyttebær attått slår aldri feil.

Se oppskrift

Norske rotgrønnsaker på menyen

Biff med jordskokkpuré, småpoteter, rødvinssaus og jordskokkchips

GJØR PLASS TIL JORDSKOKKEN

Biff med jordskokkpuré, småpoteter, rødvinssaus og jordskokkchips

Denne nøtteaktige, søte knollen kan brukes til masse: bak den i ovnen, lag puré, friter jordskokkchips... eller gjør litt av alt!

OPPSKRIFT PÅ BIFF MED JORDSKOKKPURÉ

Sesongens diggeste pizza med norske råvarer

Et eple om dagen

Et eple om dagen

.. eller to, eller fem! Bak med epler, lag syltetøy, saft, eller putt eple i salaten. Norske epler er spesielt syrlig, sprø og gode, og nå på høsten er de på sitt beste!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

VARM EPLEKAKE AV HØSTENS EPLER

Enten du spiser den med søt vaniljeis, luftig krem, tykk vaniljesaus eller friske bær... Vi alle er enige om at det er lite som slår nystekt eplekake.

BLOMKÅL I HOVEDROLLEN

Hva skal vi ha til middag?

Hvorfor konservere maten?

Konservering av frukt, bær og grønt

Konservering handler om å ta vare på maten lenger ved å utsette eller stoppe naturlige nedbrytingsprosesser.  På den måten kan vi få glede av sesongenes frukt, bær og grønnsaker gjennom hele året. 

Ta vare på høsten og lag digg tilbehør