Hopp til hovedinnhold
matprat logo

SPIS NORSK MAT

SMAK PÅ VINTEREN

Spiser du i sesong er det alltid noe å glede seg til. Her har vi plukket ut våre favoritter med norske råvarer fra sesongen vi er i, som gjør det lettere for deg å nyte råvarene når de er på sitt beste.  Nå på vinteren ligger naturen i dvale, og vi koser oss inne med varme gryter, julemat og  alt det gode som kan lagres over vinteren.

Vinteren er tiden for...

Norske råvarer som varmer og metter. Rotgrønnsaker som kålrot, potet og hodekål lagres godt gjennom sesongen, og norske epler kan nytes selv i den kalde tida.  Vi henter frem det vi syltet og frøs ned i høst, og nyter tradisjonsrike smaker som saltet og røkt kjøtt.  

ER DU PÅ TEAM BOEUF BOURGUIGNON ELLER TEAM LAPSKAUS?

KJØTTKAKER MED KÅLSTUING

Norsk kål er en favoritt til kjøttkakene. Og tyttebær attått slår aldri feil.

Se oppskrift

KRABBE ER PÅ SITT BESTE NÅR DET ER KALDT I VANNET - BRUK DEN I SESONGENS FORRETTER

GJØR PLASS TIL JORDSKOKKEN

Denne nøtteaktige, søte knollen kan brukes til masse: bak den i ovnen, lag puré, friter jordskokkchips... eller gjør litt av alt!

OPPSKRIFT PÅ BIFF MED JORDSKOKKPURÉ

En hyllest til norske rotgrønnsaker

En hyllest til norske rotgrønnsaker

Fargerike, sprø, mange er søte, fulle av næring, de lukter godt, smaker godt, bruk de til middag, eller kanskje dessert? Kok, bak, riv, grill, stek, fermenter eller knask dem rå.. 

.. de er virkelig roten til alt godt!

Norske rotgrønnsaker på menyen

Et eple om dagen

Et eple om dagen

.. eller to, eller fem! Bak med epler, lag syltetøy, saft, eller putt eple i salaten. Norske epler er spesielt syrlig, sprø og gode, og høstens epler kan nytes gjennom hele vinteren!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

VARM EPLEKAKE AV NORSKE EPLER

Enten du spiser den med søt vaniljeis, luftig krem, tykk vaniljesaus eller friske bær... Vi alle er enige om at det er lite som slår nystekt eplekake.

Sesongens diggeste pizza med norske råvarer

Hva skal vi ha til middag?

Husket du å sylte høstens godsaker? Husk å ta dem fram!

MULTER TIL TAPASEN?

Er du heldig, har du tatt vare på eller har tilgang til multer. Da kan du lage reinsdyrpølse med multechutney til vinterens middagsselskaper.