Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 12 boller.

  • 100 g smør
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4658 kcal
Fett 216 g
Protein 105 g
Karbohydrater 534 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av en porsjon deig får du 12 boller.

  • 100 g smør
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4658 kcal
Fett 216 g
Protein 105 g
Karbohydrater 534 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Fastelavsboller

Prøv gjerne oppskriften på svenske semlor også. De er kjempegode!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Gjærbakst – slik lykkes du

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:27:20