Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakschutney

Grønnsakschutney

Ingredienser

1  porsjoner

Oppskriften gir ca. 2,5 kg chutney.

  • 1 kg tomat , flådd og hakket
  • 350 g løk , hakket
  • 350 g aubergine , i terninger
  • 350 g grønn squash , i terninger
  • 350 g rød paprika , i terninger
  • 225 g gul paprika , i terninger
  • 2 stk. rød chili , hakket
  • 6 båter hvitløk , hakket
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss korianderfrø , ristet og grovknust
  • 1,5 ts salt
  • 350 g rørsukker eller brunt sukker
  • 3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2010 kcal
Fett 7 g
Protein 29 g
Karbohydrater 411 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når grønnsaker får kokt sammen med eddik, sukker og krydder, blir det en smaksopplevelse med sterke, søte, sure og salte smaker i ett. Grønnsakschutney passer godt til stekt kyllingfilet eller en saftig biff. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Oppskriften gir ca. 2,5 kg chutney.

  • 1 kg tomat , flådd og hakket
  • 350 g løk , hakket
  • 350 g aubergine , i terninger
  • 350 g grønn squash , i terninger
  • 350 g rød paprika , i terninger
  • 225 g gul paprika , i terninger
  • 2 stk. rød chili , hakket
  • 6 båter hvitløk , hakket
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss korianderfrø , ristet og grovknust
  • 1,5 ts salt
  • 350 g rørsukker eller brunt sukker
  • 3 dl rødvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2010 kcal
Fett 7 g
Protein 29 g
Karbohydrater 411 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar tørt og mørkt. Bør lagres minst en måned før bruk. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:52:40