Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pulled lam med tilbehør

Pulled lamb med tilbehør

Ingredienser

8  porsjoner

Yoghurtmarinade:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik
  • 4 ss gresk yoghurt

Tahinidressing:

  • 1 glass tahini (á 160 g)
  • 1,5 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk

Yoghurtlefser:

  • 6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)

Tomatsalat:

  • 6 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. løk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk bladpersille
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • skall av 0,5 stk. sitron

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i "pulled pork"? Da må du prøve denne - "Pulled lamb" lagd av lammelår! Lammesteken er marinert i en deilig, krydret yoghurtdressing, og etter langtidssteking i ovnen serveres det saftige lammekjøttet med yoghurtlefser, en frisk tomatsalat og tahinidressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Yoghurtmarinade:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik
  • 4 ss gresk yoghurt

Tahinidressing:

  • 1 glass tahini (á 160 g)
  • 1,5 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk

Yoghurtlefser:

  • 6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)

Tomatsalat:

  • 6 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. løk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk bladpersille
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Utbeining av lammelår

Får du rester av lammelåret? Fyll briochebrød med revet lammelår, litt tomatsalat, frisk spinat og tzatziki.

Brioche med pulled lamb

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:50:43