Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ananassalsa

Ananassalsa

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en saftig og spicy ananassalsa som fungerer utmerket som tilbehør til grillmat, og kanskje spesielt godt til grillet eller stekt svinekjøtt. Den tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.

Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 11:29:36