Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ricottafiken

Ricottafiken

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk fiken
  • 4 ss ricotta
  • 4 skiver finhakket spekeskinke
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 39 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fiken er kjempegodt! Ricottafiken er veldig enkelt å lage og  tar seg veldig godt ut, både som tiltygg til velkomsdrinken og på tapasbordet

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk fiken
  • 4 ss ricotta
  • 4 skiver finhakket spekeskinke
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 39 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

1. Skjær av toppene på fikenene. Skrap ut fikenkjøttet fra toppene og litt kjøtt ut av bunnene. Bland kjøttet med ricotta, spekeskinke pepper og basilikum.

2. Fyll fikenbunnene med ricottablandingen og sett på toppene før servering.

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og medister albondigas.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 19:27:07