Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surret lammesadel

Surret lammesadel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel á ca. 1.5 kg
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 904 kcal
Fett 70 g
Protein 69 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Surret lammesadel eller lammebaron. En ganske avansert og imponerende rett, bestående av en utbeinet lammesadel, det ytrefiletene er surret rundt indrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel á ca. 1.5 kg
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 904 kcal
Fett 70 g
Protein 69 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

  1. Start med å skjære løs indrefiletene fra undersiden av sadelen. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. 
  2. Fortsett med å skjære løs ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokk skal bli hengende sammen i et stykke. 
  3. Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet stramt sammen, og bind det opp med husholdningssnøre. Formen skal bli som en lang sylinder, et kanonrør.
  4.  Varm en stor stekepanne og ha i smør og olje. Brun kjøttet raskt på alle kanter og flytt det over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og og stek videre i ovn på 175 °C i ca. 20 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-65 °C (medium stekt). Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:03:09