Brødsmulesti
Greske ferieminner friskes opp med hjemmelaget gyros. Mariner strimler av svin, lam, kylling eller storfe. Fyll deretter stekt kjøtt i pitabrød sammen med rødløk, tzatziki, fetaost og pommes frites.
Det er vanligst å bruke svin eller kylling i gyros. Bruk gjerne et kjøttstykke med litt fett som for eksemepl svinenakke eller nakkekotelletter som du skjærer bort beina fra. Du kan også bruke ytrefilet av svin om du vil ha magrere kjøtt. Lårfilet av kylling har også mer fett enn kyllingfilet. I lammesesongen kan du bruke flatbiff av lam eller rester av lammestek.
Skal du bruke rester av lammestek: Varm en stekepanne, ha i løkmarinaden, og la alt småsurre på middels varme i ca. 5 minutter. Ha i strimler av lammestek og fres videre til alt er gjennomvarmt og væsken har fordampet, 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Visste du at: Reglene for bruk av antibiotika til norske dyr er veldig restriktive og som resultat har vi faktisk lavest antibiotika bruk i hele Europa.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.