Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tolags eplekake

Tolags eplekake

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør
  • 1 stk. egg

Epler:

  • 5 stk. røde eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 2 ss smør til steking

Fyll:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Topping:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 7 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene med en tolags eplekake med norske epler og masse smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør
  • 1 stk. egg

Epler:

  • 5 stk. røde eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 2 ss smør til steking

Fyll:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Topping:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 7 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

  1. Ha mel, melis, smør og egg i en foodprosessor. Kjør til deigen «samler» seg. Pakk deigen godt inn og legg den kaldt i 15 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, og kle en springform , 24 cm diameter (Deigen kan godt gå litt over kanten, da den trekker seg ned under steking). Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i 15 minutter. Forstek bunnen i 10-15 minutter.
  3. Del epler i to, ta ut kjernene og skjær eplene i ½ cm tykke båter. Strø sukker og kanel over og bland godt sammen. Stek eplebåtene i en panne med smør til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl.
  4. Legg halvparten av eplebåtene i paibunnnen. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft, og hell over eplene.
  5. Stek kaken midt i ovnen til den har fått farge og fyllet har stivnet, ca. 25 minutter. 
  6. Legg på resten av eplebåtene, dryss over nøtter og stek videre i 5-10 minutter til eplene har fått en gyllen farge. 

Server kaken med en god vaniljesaus.

Skal du servere kake til mange kan det være lurt å bake eplekake i langpanne. Den er supergod!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11709, server:MP-PRD-WEB15 27.09.2024 13:19:14