Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Korianderpesto

Korianderpesto

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl mandler
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 bunt frisk koriander (en bunt tilsvarer to potter)
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 341 kcal
Fett 34 g
Protein 5 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og anvendelig pesto med markant koriandersmak. Deilig som tilbehør til frillmat og fiskeretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl mandler
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 bunt frisk koriander (en bunt tilsvarer to potter)
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 341 kcal
Fett 34 g
Protein 5 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Begynn med å skålde mandlene: hell kokende vann over mandlene og la stå 3-4 minutter, slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Hakk løken grovt.
  3. Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er most. Tilsett oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett mer olje om nødvendig.
  5. Oppbevar pestoen i tett glass i inntil 10 dager.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 11.12.2024 23:30:12