Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søt chilisaus

Søt chilisaus

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2,5 dl riseddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1636 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 393 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2,5 dl riseddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1636 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 393 g

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
  2. Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  3. Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 13:19:25