Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hollandaise

Hollandaise

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl vann
  • 30 g hakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klarnet smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 405 kcal
Fett 44 g
Protein 2 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hollandaise passer perfekt til posjert egg, fisk og skalldyr og dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli. Sausen har en deilig luftig konsistens som smelter på tungen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl vann
  • 30 g hakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klarnet smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 405 kcal
Fett 44 g
Protein 2 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sausen bør lages rett før servering.

 

Klarnet smør: Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 23.11.2024 17:10:16