Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask aioli

Rask aïoli

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl solsikkeolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 858 kcal
Fett 93 g
Protein 3 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget aïoli er skikkelig digg til både tapasretter og ovnsstekte poteter. Her er oppskriften på en superrask variant!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl solsikkeolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 858 kcal
Fett 93 g
Protein 3 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

Sørg for at ingrediensene er romtempererte før du starter.

trinn du kan merke av

Aïolien er holdbar minst 2 uker i kjøleskap.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:06:23