Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bærekraftig landbruk og dyrevelferd

Her finner du svar på det du lurer på om bærekraftig landbruk, matproduksjon, dyrevelferd, klima og miljø.

Les mer her!

Flere interessante artikler

  • Klimagassutslipp fra kua – hvor ille er det egentlig?

  • Rødt kjøtt - klimaversting eller nødvendig?

  • Er det nok mat til både oss og husdyra? 🌾

  • Vi må tenke bærekraft | Slampoesi med Sofie Frost 🌍

  • Hvordan blir gress til mat?

  • Kylling! - på innsiden av fjøsdøra

Lurer du på noe om bærekraft, kosthold og ernæring? Rebekka og Eilin forklarer.

  • Hvorfor har kjøtt høyere klimagassutslipp enn annen mat?

  • Hva er antibiotikaresistens?

  • Hva betyr beitedyra for det biologiske mangfoldet?

  • Hvor mye kjøtt kan jeg spise?

  • Kan jeg spise egg hver dag?

  • Hvorfor trenger jeg jod?

  • Hva er forskjellen på rødt og hvitt kjøtt?

  • Hva er forskjellen på eggene i butikkene?

  • Hva er kraftfór?

  • Hvor mye kjøtt spiser vi i Norge?

  • Hva er proteiner?

  • Hvor mye mat kaster vi i hjemmene våre?

  • Hvordan kan jeg få i meg jern?

  • Hvordan kan jeg unngå å kaste mat?

  • Hvordan får jeg i meg nok vitamin D?

  • Hvordan få i seg mer frukt og grønt?

På MatStart kan barna lære om mat og matproduksjon 🐄🌱🌾🐖 Klikk her!

Mer om bærekraft