Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Oppskriften vår på enkel pizzadeig gjør at den hjemmelagde pizzaen din går fra digg til superdigg! Bruk grunnoppskriften til å trylle fram italiensk pizza, langpannepizza, pizzasnurrer eller calzone, ettersom hva som passer deg!
Pizzadeigen kan eltes for hånd, men blir aller best om du elter i en kjøkkenmaskin. Elter du deigen for hånd bør vannet du bruker være lunkent (ca. 37 °C). I en kjøkkenmaskin vil temperaturen på deigen øke gradvis under elting, og det er derfor smartere å bruke kaldt vann for at ikke deigen skal bli for varm.
Temperatur på ovn og steketid varierer etter hva du skal lage, her er noen forslag:
Langpannepizza: 225 °C i ca. 20 minutter
Pizzasnurrer: 225 °C i 12-15 minutter
Tynn pizza på pizzastein/stål: 275-300 °C (eller så høyt ovnen går) i 3-5 minutter
Er du på jakt etter en god pizzasaus, kan hjemmelaget pizzasaus eller hvit pizzasaus være noen å teste. vil du ha det enkelt, men fortsatt godt, sjekk ut vår enkle pizzasaus.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.