Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm sjokolade med bringebær

Varm sjokolade med bringebær

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 459 kcal
Fett 30 g
Protein 13 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm sjokolade med bringebær? Flytende godis for slikkmunner, spennende, morsomt og vidunderlig! Den perfekte kosedrikk for de aller mørkeste vinterkveldene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 459 kcal
Fett 30 g
Protein 13 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Den ideelle temperaturen på varm melk er 65-70 grader. Blir den varmere enn det, kan den få en bismak.

Du kan godt bruke syltetøy istedenfor hele bær. Klem syltetøyet gjennom en sil på samme måte som beskrevet i oppskriften. 

Du kan også bytte ut bringebær med andre typer bær, som for eksempel solbær eller bjørnebær. Litt revet appelsin- eller sitronskall gir også spennende smak på sjokoladen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB14 15.01.2025 08:51:46