Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Physalisblanding

Physalisrelish

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl eplejuice
  • 250 g physalis
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 25 g spiselige blomster
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 118 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En søt, syrlig og litt spicy relish! Physalis og spiselige blomster gir relishen et lekkert og fristende utseende. Perfekt topping til en snadderpølse, eller annen digg grillmat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl eplejuice
  • 250 g physalis
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 25 g spiselige blomster
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 118 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

1. Finhakk sjalottløk og riv hvitløk. Fres løken blank i en liten kjele med olje. 

2. Finhakk jalapeño og chili, og ha det i kjelen sammen med sukker, hvitvinseddik og eplejuice. Kok blandingen i 5 minutter. 

3. Del physalis i to og ha dem i kjelen, bland alt godt sammen og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper. 

Spe eventuelt med litt eplejuice om blandingen blir for tykk under koking.

Server physalis relishen med spiselige blomster som en del av et tapasbord, til grillmat eller som topping til en deilig pølse. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 12:35:00