Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brød og korn Goro

Goro

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 60 goro.

  • 1 stk. egg
  • 1 stk. eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 75 g potetmel
  • 300 g romtemperert smør i terninger
  • 350 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Goro er en av våre eldste julekaker, som for mange gir gode minner til bestemor. Tynne, søte og sprø julekaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 60 goro.

  • 1 stk. egg
  • 1 stk. eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 75 g potetmel
  • 300 g romtemperert smør i terninger
  • 350 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag en mal i papp eller papir lik størrelsen på jernet du har. Da blir det lettere å få kakene i lik størrelse.

Spis kakene som de er eller server dem sammen med friske bær og pisket krem. 

Brød og korn Goro

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • terje@terjedahl.no

    Eh ... Det nevnes mel, men mel står ikke listet under ingredienser...

    • Cecilie Maske

      Hei, Terje! Takk for ditt skarpe blikk! Nå er hvetemelet på plass :-) Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Nina Stensli Sørensen

    Tåler deigen å stå kjølig over flere dager før den blir stekt?

    • Cecilie Maske

      Hei, Nina! Deigen kan godt stå en dag eller to, men noe lenger enn det ville jeg nok ikke ventet. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 22.01.2025 14:26:10 handleliste stengt