Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinsaus

Rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 287 kcal
Fett 21 g
Protein 1 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus du kan lage når du skal unne deg det beste. Sausen er vel verdt ventetiden og egner seg aller best til storfe- og lammekjøtt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 287 kcal
Fett 21 g
Protein 1 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen.

Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam og så videre.

  1. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 10:43:43