Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter! Den er enkel å lage, men du må allikevel sette av noen minutter i 8-10 dager fremover. Og, det fine er at din nye, sure lille venn kan bo hos deg i mange år, og gi deg masse deilige surdeigsbrød.
Når du skal lage deg en surdeigsstarter er det i tillegg til økologisk mel og vann lurt å ha en kjøkkenvekt, en slikkepott og et stort glass (gjerne med et løst lokk).
Starteren kan du oppbevare i kjøleskap, eller på benken. Oppbevarer du i kjøleskap bør du mate den ca. 1 gang per uke. Har du den på benken kan det være lurt å mate ca. 1 gang om dagen.
Skal du bake med den må du lage en aktiv starter.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.