Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 803 kcal
Fett 52 g
Protein 41 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig rosastekt lammecarré med honninglaserte grønnsaker og rødvinssaus er skikkelig kosemat! Server gjerne også tilbehør som mandelpotetmos, selleri- og potetmos eller pastinakkpuré til. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 803 kcal
Fett 52 g
Protein 41 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

En fløyelsmyk pastinakkpuré eller mandelpotetmos med timian smaker også godt til.

Lammecarré med glaserte grønnsaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 25.11.2024 01:02:13