Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 94 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sausen er super som pizzasaus, som pastasaus, og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som kan serveres med halve egg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 94 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når tomatsausen lages av en boks hermetiske tomater blir det 1/2 liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet – den er holdbar i ca. 1 uke.
Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:30:46