Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke (12 skiver)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. fennikel
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. valnøttkjerner
  • 100 g flak av parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 585 kcal
Fett 40 g
Protein 29 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde anissmaken i fennikel framheves av saltsmaken i norsk spekeskinke. Sammen med appelsin, valnøtter og ruccola blir dette en frisk og vårlig salat med masse smak. Drypp over noen dråper god olivenolje, dryss på litt revet parmesan og vips, så har du en lett og herlig middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke (12 skiver)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. fennikel
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. valnøttkjerner
  • 100 g flak av parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 585 kcal
Fett 40 g
Protein 29 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.
  2. Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.
  3. Fordel ruccula på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 07:33:03