I dressingen kan du bruke både rømme, créme fraîche, yoghurt eller kefir, eller en blanding av disse. Du kan også bruke veganske alternativer. Og har du en majonesrest eller litt kremost kan de også få være med. Tilsett litt vann om du synes dressingen blir for tykk.
Vil du ha en litt tykkere og mer kremete dressing eller dipp, kan du helle produktene i et kaffefilter en stund, slik at en del av væsken renner fra.
Vår dressing er uten hvitløk, men kan godt lages med 1-2 finhakkede hvitløkbåter. Tørkede urter kan erstatte friske urter, og dressingen får en ekstra spiss med litt kajenne eller chili.
Urter som passer i urtedressing: dill, persille, bladpersille, gressløk, koriander, timian, kjørvel, isop, oregano, basilikum, stilkselleri (blader), mynte, sar, sitronverbena.
Finrevet skall av sitron eller appelsin setter en ekstra spiss på dressingen.
Server både som dressing og dipp - til grønnaker i små buketter eller staver, eller til chips. Lag dressingen i god tid før den skal serveres, slik at den får stå og trekke smak en stund.