Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbrød

Hjemmebakt flatbrød

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl vann
  • 1 kg grovbakstmel
  • 1 ts salt
  • 2 dl byggmel til utbaking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 248 kcal
Fett 1 g
Protein 8 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Her får du oppskriften på herlig, sprøtt hjemmelaget flatbrød. Kunsten å bake flatbrød går mer og mer i glemmeboken. En gang var det selve matbrødet her til lands. Det er lange tradisjoner i flatbrød, og selve bakinga er en kunst som gikk i arv gjennom generasjonene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl vann
  • 1 kg grovbakstmel
  • 1 ts salt
  • 2 dl byggmel til utbaking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 248 kcal
Fett 1 g
Protein 8 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

Du trenger takke, kjevle, bakstefløy, melpensel og rulle.

trinn du kan merke av

Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.

Hvis du har takke og liker takkebakst, så kanskje du har lyst til å bake kling eller potetlomper også? 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 11:50:17