Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetsalat med stilkkapers

Potetsalat med stilkkapers

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g vaskede nypotet med skall
  • 2 dl hele kalamataoliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 3 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 10 stk. reddik i skiver
  • Saft av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts grovkvernet pepper
  • 0,5 pk karse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 43 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetsalater kommer i utallige versjoner, og vi blir aldri lei av dem. Dette er en enkel og smakfull variant som blir ekstra god med små, norske nypoteter. Lag den gjerne i god tid før den skal serveres, så smakene får anledning til å blande seg. God til all slags grillmat og tapas.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g vaskede nypotet med skall
  • 2 dl hele kalamataoliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 3 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 10 stk. reddik i skiver
  • Saft av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts grovkvernet pepper
  • 0,5 pk karse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 43 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og kok dem hele med skallet på. Hell av kokevannet og la dem dampe seg tørre. Del dem om nødvendig i to eller fire.
  2. Bland resten av ingrediensene i en vid bolle og vend inn potetene. Smak til med mer krydder.
  3. Dryss over frisk karse eller andre urter rett før servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:15:10