Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oksestek

Oksestek

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg surret oksestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 5 dl vann

Rødvinssaus:

  • 7,5 dl rødvin
  • 3 stk. sjalottløk
  • 7,5 dl oksekraft eller buljong
  • 150 g usaltet smør
  • 0,75 ts salt
  • 0,75 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 37 g
Protein 54 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oksestek er en klassiker som vekker gode minner for mange, og som aldri vil gå av moten. En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg surret oksestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 5 dl vann

Rødvinssaus:

  • 7,5 dl rødvin
  • 3 stk. sjalottløk
  • 7,5 dl oksekraft eller buljong
  • 150 g usaltet smør
  • 0,75 ts salt
  • 0,75 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 37 g
Protein 54 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

Visste du at: Reglene for bruk av antibiotika til norske dyr er veldig restriktive og som resultat har vi faktisk lavest antibiotika bruk i hele Europa. 

trinn du kan merke av

NB: Sausen skal ikke koke etter at smøret er vispet inn!

Oksesteken smaker godt med kokte eller fløtegratinerte poteter og smørdampede grønnsaker.

Posesauser er utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger. Bruker du kraften fra langpannen som væske får du masse smak.

Kjøper du rundstek av storfe på butikken, så kan du surre din egen oksestek. Se video under som viser hvordan du gjør det.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 14:25:49