Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yoghurtdressing

Yoghurtdressing

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss finhakkede urtekrydder f.eks persille, koriander eller gressløk
  • 1 ts sukker eller honning
  • 0,25 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 114 kcal
Fett 4 g
Protein 5 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Yoghurt er et ypperlig utgangspunkt for kalde dressinger og sauser. Bland inn friske eller tørkede urter, og rund av smaken med bittelitt sukker. Godt til alle slags salater, wraps og grillmat.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss finhakkede urtekrydder f.eks persille, koriander eller gressløk
  • 1 ts sukker eller honning
  • 0,25 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 114 kcal
Fett 4 g
Protein 5 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper
  2. oppbevar dressingen kaldt til servering
Om du vil ha en litt tykkere dressing, kan du la yoghurten renne av seg i et kaffefilter en stund. Du kan også bruke gresk eller tyrkisk yoghurt som er tykkere, eller blande yoghurten med litt majones, rømme eller kefir. Smaken kan varieres i det uendelige ved å tilsette finhakket løk og hvitløk, leke med ulike urter og krydder, eller erstatte sukker med honning.
La gjerne dressingen stå avkjølt ca. 1 time før servering, dette gir dressingen en kraftigere smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 15:25:40