Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KRUMKAKER

Krumkaker

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kaker.

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3232 kcal
Fett 192 g
Protein 58 g
Karbohydrater 306 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 25 sprø og knasende gode krumkaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kaker.

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3232 kcal
Fett 192 g
Protein 58 g
Karbohydrater 306 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Etter svelling kan røra bli litt for tykk. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann og rør godt.
Krumkaker trinnbilde 2
Krumkaker trinnbilde 4
Krumkaker trinnbilde 5

Les mer om oppbevaring av julekakene.

Ønsker du flere krumkaker er det best å lage røren i flere omganger, ettersom den kan bli vanskelig å jobbe med.

Server gjerne kremmerhus eller krumkakeskåler fylt med pisket krem og syltetøy eller friske bær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 20:37:39