Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fint grytebrød

Eltefritt grytebrød

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1653 kcal
Fett 11 g
Protein 67 g
Karbohydrater 290 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (45)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grytebrød, eltefritt brød eller no-knead-bread om du vil, er en etterhvert velkjent brødbakingsteknikk som krever litt planlegging, men allikevel minimal innsats. Belønningen er et luftig og saftig brød, med en perfekt sprø skorpe. Oppskriften gir 1 brød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1653 kcal
Fett 11 g
Protein 67 g
Karbohydrater 290 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppskriften passer fint til en gryte på 24 cm i diameter. Gryten du bruker bør tåle 250 °C og ha lokk.
Eksperimenter gjerne og tilsett frø, nøtter, tørket frukt eller lignende for å få en ny og spennende variant av brødet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:01:26