Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marengsknapper

Pikekyss

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 80 små pikekyss.

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 893 kcal
Protein 11 g
Karbohydrater 212 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Små, søte, dekorative pikekyss eller marengs som kan brukes som spiselig bordpynt eller spises sammen med iskrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 80 små pikekyss.

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 893 kcal
Protein 11 g
Karbohydrater 212 g

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk det luftige. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett marengsen i ovnen ved 60-70 °C i ca. 2 timer til tørking.

Server gjerne pikekyss med jordbær.

Del gjerne marengsrøren i to eller tre forskjellige skåler og ha i forskjellige farger.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:38:10