Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Majones

Hjemmelaget majones

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • ca. 4 dl nøytral nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3308 kcal
Fett 364 g
Protein 7 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • ca. 4 dl nøytral nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3308 kcal
Fett 364 g
Protein 7 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.
trinn du kan merke av

Du kan også lage majones på 1-2-3 med en stavmikser, på samme måte som i denne oppskriften på aïoli.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

Podcast-episode: Triksene du trenger for å redde maten

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:00:23