Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mini skoleboller

Mini skoleboller

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 30 små boller

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • ca. 2 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g tørr melis blandet med vann
  • ca. 100 g kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4409 kcal
Fett 160 g
Protein 93 g
Karbohydrater 612 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode, klassiske skolebrød, men i litt mindre form. En fin porsjonsstørrelse for en liten kropp, eller som en søt munnfull når du har lyst på fersk, søt gjærbakst. Bruk ferdig vaniljekrem, eller lag den selv.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 30 små boller

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • ca. 2 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g tørr melis blandet med vann
  • ca. 100 g kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4409 kcal
Fett 160 g
Protein 93 g
Karbohydrater 612 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Mini skoleboller

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 13:31:18