Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gyros med ribbe

Gyros med ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av stekt ribbe

Marinade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl nøytral olje

Til servering:

  • 200 g pommes frites
  • 4 stk. pitabrød eller lefser
  • 0,5 stk. agurk i skiver
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 0,5 stk. sitron
  • 6 ss tzatziki
  • 50 g fetaost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 857 kcal
Fett 54 g
Protein 34 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av ribbe - er du heldig! Da kan du lage den greske favoritten Gyros med tzatziki og fetaost. Lukk øynene, ta en bit og drøm deg bort til en gresk øy. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av stekt ribbe

Marinade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl nøytral olje

Til servering:

  • 200 g pommes frites
  • 4 stk. pitabrød eller lefser
  • 0,5 stk. agurk i skiver
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 0,5 stk. sitron
  • 6 ss tzatziki
  • 50 g fetaost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 857 kcal
Fett 54 g
Protein 34 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

  1. Skjær eventuelt rester av ribbe fri for bein og svor. Kutt ribberestene i små terninger. 
  2. Press sitron over ringer av rødløk og bland med fingrene. La stå en stund, til løken blir myk.
  3. Hakk løk og hvitløk og ha det i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser) sammen med oregano og rosmarin. Tilsett olje og kjør det til en jevn masse. 
  4. Varm en stekepanne, ha i løkmarinaden, og la alt småsurre på middels varme i ca. 5 minutter. Ha i ribbebitene og stek videre til alt er gjennomvarmt og væsken har fordampet, 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Lag pommes frites etter anvisning på posen.
  6. Varm pitabrød eller lefser etter anvisning på pakken.
  7. Fordel tzatziki på brødene. Legg på pommes frites, ribbe, agurkskiver, rødløk, og fetaost. Server eventuelt litt mer tzatziki til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 12:30:46