Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpuré b

Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpuré

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsirup:

  • 1 flaske blåbærsaft
  • 1 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft

Marinert rosenkål:

  • 12 stk. rosenkål
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Karamellisert blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 6 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 954 kcal
Fett 55 g
Protein 39 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrretten er laget etter inspirasjon fra retten Lihkku Beivvin. Orginaloppskriften sikret Jan Ivar Nykvist andreplass under reinsdyrkonkurransen arrangert av Mathallen Vulkan på samenes nasjonaldag 6. februar 2013.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsirup:

  • 1 flaske blåbærsaft
  • 1 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft

Marinert rosenkål:

  • 12 stk. rosenkål
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Karamellisert blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 6 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 954 kcal
Fett 55 g
Protein 39 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ønsker du pureen helt glatt kan du presse den gjennom en sikt.
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Server rosastekt reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpuré, marinert rosenkål og blåbærsirup. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB12 15.01.2025 09:39:06