Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Suksessterte

Suksessterte

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite

Suksess-krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 313 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (46)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite

Suksess-krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 313 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1. Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
  2. Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk dem til de er helt stive.
  3. Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
  5. Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
  6. Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels varme til kremen tykner.
  7. Avkjøl kremen til den er romtemperert, visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  8. Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.
Kaken kan pyntes med for eksempel revet sjokolade eller hakkede mandler. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 13.12.2024 03:41:36