Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med urte- og sitrussmør

Kalkunfilet med urte- og sitrussmør

Ingredienser

porsjoner

Urte- og sitrussmør:

  • 150 g mykt smør
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk estragon , dill, persille, salvie, persille eller andre urter
  • 2 båter finhakkede hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønne vårgrønnsaker:

  • 250 g frisk grønn asparges
  • 250 g aspargesbønner
  • 100 g frisk spinat
  • 200 g sukkererter
  • 200 g frosne erter

Dressing:

  • saft av 2 stk. lime
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 487 kcal
Fett 24 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med urte- og sitrussmør under skinnet på kalkunfiletet lager sausen seg selv mens under stekingen. Dette er delikat og lekker festmat til små og store anledninger, med smaker som alle kan like. Friske grønne grønnsaker med lime og dill er nydelig tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Urte- og sitrussmør:

  • 150 g mykt smør
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk estragon , dill, persille, salvie, persille eller andre urter
  • 2 båter finhakkede hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønne vårgrønnsaker:

  • 250 g frisk grønn asparges
  • 250 g aspargesbønner
  • 100 g frisk spinat
  • 200 g sukkererter
  • 200 g frosne erter

Dressing:

  • saft av 2 stk. lime
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 487 kcal
Fett 24 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:12:07