Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaniljeis med granskuddsirup

Vaniljeis med granskuddsirup

Ingredienser

porsjoner

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte

Granskuddsirup (1 glass):

  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 dl vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 402 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget vaniljeis smaker utrolig godt med granskuddsirup. Plukk granskuddene om våren når de er små og ferske, lag sirup og ha på glass. Da kan du spise denne herligheten hele sommeren.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte

Granskuddsirup (1 glass):

  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 dl vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 402 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til marengs.
Har du plukket mye granskudd, koker du dem og siler av. Deretter måler du opp væsken, og tilsetter sukker etter mengden væske. Regn 2 deler sukker på 3 deler væske.

Server kuler av vaniljeis toppet med den deilige granskuddsirupen.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker også kjempegodt på pannekaker, du kan smøre den på brødskiva, servere den til viltmiddagen eller som tilbehør til en ost- og spekematanretning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB13 15.01.2025 09:41:19