Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Enkel tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 300 g hodekål eller nykål
  • 2 ts sesamfrø

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tonkatsu er en type fritert, japansk svinekotelett. Paner tynne skiver av svinenakke eller  nakkekoteletter i panko, og server den crispy koteletten med strimlet kål og tonkatsusaus.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Enkel tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 300 g hodekål eller nykål
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skjær kotelettene i biter og server med finstrimlet kål og tonkatsu dippen. Dryss gjerne litt sesamfrø over til pynt.   

Prøv også katsudon - en tonkatsu servert med egg og ris.

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB14 15.01.2025 07:53:30