Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Enkel tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 300 g hodekål eller nykål
  • 2 ts sesamfrø

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tonkatsu er en type fritert, japansk svinekotelett. Paner tynne skiver av svinenakke eller  nakkekoteletter i panko, og server den crispy koteletten med strimlet kål og tonkatsusaus.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Enkel tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 300 g hodekål eller nykål
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Start med tonkatsu dippen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i. 
  2. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin, grønnsakskreller eller ostehøvel til å snitte med, da får du tynne fine strimler. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, da blir de supersprø til serveringen.
  3. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke. 
  4. Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet om du ønsker det.
  5. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen. 
  6. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt det hele.
  7. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok. 
  8. Legg nedi kotelettene og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
  9. Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av. 

Skjær kotelettene i biter og server med finstrimlet kål og tonkatsu dippen. Dryss gjerne litt sesamfrø over til pynt.   

Prøv også katsudon - en tonkatsu servert med egg og ris.

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:55:30