Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun med appelsinsaus - alternativ 1

Helstekt kalkun med appelsinsaus

Ingredienser

8  porsjoner

Helstekt kalkun:

Appelsinsaus med krydder:

  • 5 stk. appelsin
  • 12 dl kalkunkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,75 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Lun endiver:

  • 8 stk. endivesalat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1310 kcal
Fett 60 g
Protein 143 g
Karbohydrater 46 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun er en fantastisk anledning til å samle sine venner og familie rundt. En stor fugl er nok til å mette mange sultne gjester. En tradisjonsrik rett med godt tilbehør er vel noe alle vil ha?

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Helstekt kalkun:

Appelsinsaus med krydder:

  • 5 stk. appelsin
  • 12 dl kalkunkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,75 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Lun endiver:

  • 8 stk. endivesalat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1310 kcal
Fett 60 g
Protein 143 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server den helstekte kalkunen sammen med appelsinsaus og lune endiver.

Slik koker du kraft på innmaten: 

1. Skyll innmaten i kaldt vann og ha den i en kjele. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern skummet med en skje.

2. Tilsett biter av grønnsaker (som selleri, gulrot, purre) og noen persillekvister, hel hvit pepper, laurbærblad og ½ teskje salt. Tilsett eventuelt mer vann. La kraften trekke 1-2 timer sil kraften og bruk den i sausen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig kalkun til festen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:39:39