Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kling

Kling

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 lefser

  • 2 l melk
  • 300 g smør
  • 2 dl semulegryn
  • 2 kg hvetemel eller mer etter behov
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10167 kcal
Fett 315 g
Protein 355 g
Karbohydrater 1346 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lefser er tradisjonsbakst og finnes i ulike varianter over hele landet. Kling er en søt lefse fra Buskerud. Andre steder i landet heter liknende lefser gjerne lems, lemse eller klenning. Godt håndlag og en stor takke er nødvendig for å lykkes med kling og andre lefser.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 lefser

  • 2 l melk
  • 300 g smør
  • 2 dl semulegryn
  • 2 kg hvetemel eller mer etter behov
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10167 kcal
Fett 315 g
Protein 355 g
Karbohydrater 1346 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lefsene kan fryses både smurte og usmurte. Legg dem til tining ca 30 minutter før servering. Lefsene kan også smøres med en blanding av smør, sukker og kanel, og serveres med gomme eller brunost.

Hvis du har egen takke er det supert å bake potetlomper selv. Ingenting er som nystekte lomper!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2024 18:29:07