Hopp til hovedinnhold
matprat logo
EGGEKREM

Ekte eggekrem

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon blir ca. 7 dl ferdig eggekrem.

  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1180 kcal
Fett 53 g
Protein 47 g
Karbohydrater 128 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Kremen passer utmerket i følge med frisk frukt og deilige bær.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon blir ca. 7 dl ferdig eggekrem.

  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1180 kcal
Fett 53 g
Protein 47 g
Karbohydrater 128 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kremen kan brukes som fyll i en sprø og god paibunn. Paien kan toppes med sesongens frukt og bær. Eggekrem kan også brukes som fyll i andre kaker. Tilsett da 5 oppklipte plater gelatin sammen med de andre ingrediensene før oppkok, slik at kremen blir stivere og holder fasongen bedre.
Server gjerne eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2024 14:26:40