Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 538 kcal
Fett 37 g
Protein 44 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 538 kcal
Fett 37 g
Protein 44 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 150 °C.

trinn du kan merke av
For mange er laksen helt perfekt stekt når den har en liten rosa kjerne. For å sikre dette kan du måle kjernetemperaturen med et steketermometer. Stopp stekingen når temperaturen har nådd 50°C. Da får du perfekt stekt saftig laks.

Server gjerne med kokt ris. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 15:21:42