Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paella med kylling og reker

Paella med kylling og reker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 400 g kylling lårfilet
  • 150 g chorizopølse
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g paellaris
  • 1 ts røkt paprikapulver eller vanlig paprikaplver
  • ca. 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske artiskokker
  • 250 g pillede reker
  • 12 stk. scampi (kan erstattes av mer reker)
  • 2 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 588 kcal
Fett 22 g
Protein 51 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Paella er en sosial rett både å lage og spise. Med en stor stekepanne eller paellapanne kan du lage denne saftige, smakfulle retten med kylling, reker, scampi og chorizo mens gjestene står rundt deg og kanskje gir deg en hjelpende hånd. Ekstra herlig er det lage paellaen ute på grillen eller over et kraftig gassbluss.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 400 g kylling lårfilet
  • 150 g chorizopølse
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g paellaris
  • 1 ts røkt paprikapulver eller vanlig paprikaplver
  • ca. 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske artiskokker
  • 250 g pillede reker
  • 12 stk. scampi (kan erstattes av mer reker)
  • 2 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 588 kcal
Fett 22 g
Protein 51 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Det beste vi spiste i sommer

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 16:47:20