Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flambert laks nigiri

Flambert laks nigiri

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert løk:

  • 1 stk. løk
  • 2 dl nøytral olje eller frityrolje

Til servering:

  • 0,5 dl teriyakisaus
  • 2 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 622 kcal
Fett 42 g
Protein 17 g
Karbohydrater 42 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nigiri med laks er en klassiker på sushi-menyen, og flambering fremhever smakene enda mer. Toppet med teriyakisaus og sprø, fritert løk. En skikkelig go'bit!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert løk:

  • 1 stk. løk
  • 2 dl nøytral olje eller frityrolje

Til servering:

  • 0,5 dl teriyakisaus
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Når man lager nigiri sushi, bør den ideelle vekten for risbiten (kalt "shari") være rundt 20-25 gram. Under Edo-perioden var imidlertid nigiri sushi omtrent tre ganger så stor som moderne sushi.

Flambert nigiri kan også lages med tunfiskfilet, eller tynne skiver av biff. 

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Flambert laks nigiri

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 08:14:59