Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 ts salt
  • 3 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss paprikapulver , helst ungarsk
  • 1 ts hel, svart pepper
  • 1,5 l vann
  • 500 g potet
  • 200 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 200 g sellerirot
  • 1 ts karve
  • 1 stk. tomat
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 398 kcal
Fett 17 g
Protein 39 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en original oppskrift på ungarsk gulasj, raust delt med MatPrat av ungarskættede Peter Nagy. Vi lager den med høyrygg eller bog av storfe, og aller helst ungarsk paprikapulver, som gir den helt riktige, dype paprikasmaken. Og husk - gulasj er en suppe, ikke en gryterett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 ts salt
  • 3 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss paprikapulver , helst ungarsk
  • 1 ts hel, svart pepper
  • 1,5 l vann
  • 500 g potet
  • 200 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 200 g sellerirot
  • 1 ts karve
  • 1 stk. tomat
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 398 kcal
Fett 17 g
Protein 39 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gulasjen rykende varm med godt, ferskt brød.

Vil du ha den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili, eller litt chilipulver. 

Ungarsk gulasj

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 14:09:33