Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 125 g snøfrisk naturell
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver bacon eller prosciutto
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 461 kcal
Fett 29 g
Protein 48 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 125 g snøfrisk naturell
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver bacon eller prosciutto
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 461 kcal
Fett 29 g
Protein 48 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Rør sammen snøfrisk, revet sitronskall, hakket chili, estragon og pepper.
  2. Skjær en lomme i hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom. Bruk en liten skje eller fingrene til å fylle lommen med osteblandingen.
  3. Dryss på litt pepper, eventuelt også litt salt, og pakk hver kyllingfilet inn i 2 skiver bacon/prosciutto, slik at lommen forsegles godt. Fest med tannpirkere.
  4. Legg bakepapir i en ildfast form og legg i kyllingfiletene. Drypp over olivenolje og plasser formen midt i ovnen på  200 °C i 18-20 minutter, eller til filetene har kjernetemperatur på 68 °C og er pent gylne.

Server gjerne med couscous eller ris, og en god salat

Om kyllingfiletene er veldig store, kan det være lurt å dele dem i to på langs før du lager en lomme til osten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 14:00:54