Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam i pita trinn 2

Pitabrød

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 16 pitabrød.

  • 0,5 pk gjær
  • 4,5 dl vann
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2426 kcal
Fett 25 g
Protein 96 g
Karbohydrater 408 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pitabrød kan fylles med mye godt. Bruk det du liker av kjøtt og grønnsaker, og server med en tomatsaus eller rømmedressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 16 pitabrød.

  • 0,5 pk gjær
  • 4,5 dl vann
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2426 kcal
Fett 25 g
Protein 96 g
Karbohydrater 408 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 16:08:01