Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Riskrem med rød saus

Riskrem

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 g risgrøt

Rød saus:

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 480 kcal
Fett 31 g
Protein 6 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 g risgrøt

Rød saus:

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 480 kcal
Fett 31 g
Protein 6 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hell den røde sausen over riskremen ved servering.

Kirsebær-, bringebær, rips- og solbærsaft egner seg alle veldig godt til rød saus. Når du lager rød saus, skal saften tynnes ut mindre enn om du skal drikke den.

Mange liker også å lage en frisk og deilig bringebærsaus av frosne bær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:24:01